Για την ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
20 γρ.μαγιά μπύρας
250 ml νερό
αλάτι λεπτό
Συστατικά:
Σάλτσα από φρέσκια ντόματα
400 γρ. mozzarella
Ρίγανη
Αλάτι
Λάδι
Φρέσκος βασιλικός
Προετοιμασία:
Λιώστε την μαγιά της μπύρας σε 5 κουταλιές χλιαρό νερό. Προσθέστε 80 γρ.από το αλεύρι και
αφήστε να ΄΄ξεκουραστεί΄΄ η ζύμη για 1 ώρα.
Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώστε 10'-15' μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική και στην συνέχεια μαζέψτε την σε μπάλα. Χαράξτε βαθύ σταυρό και αφήστε την σκεπασμένη με πετσέτα ή μεμβράνη για άλλη 1 περίπου ώρα, να φουσκώσει.
Μετά την ξαναζυμώνετε, την ανοίγετε με πλάστη και της δίνετε σχήμα ανάλογο με το ταψί, όπου θα την τοποθετήσετε.
Στρώνετε την ζύμη σε λαδωμένο ταψί.
Ανακατέψτε σε ένα μπώλ την σάλτσα ντομάτας με το λάδι και το αλάτι και περιχύστε το στην ζύμη. Προθερμάνετε τον φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία (250 βαθμούς) και τοποθετήστε την ζύμη με την σάλτσα μόνο, για 15 περίπου λεπτά.
Έπειτα βγάζετε το ταψί, κόβετε την mozzarella σε κύβους, την τοποθετείτε προσθέτετε και την ρίγανη με τον φρέσκο βασιλικό και ξαναβάζετε στον φούρνο για τόσο χρόνο, όσο χρειάζεται να λιώσει η mozzarella.
Έτοιμή!!
(στα συστατικά μπορεί να προστεθεί και αντζούγια, οι περισσότερες ιταλικές συνταγές για pizza, την περιλαμβάνουν)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου